Atractii Turistice

  • 02.11.2020
    Trasee turistice de o zi

    TRASEUL 1.

    Fundu Moldovei -Pojorâta - Sadova-Vama-VoroneÈ›-Mănăstirea Humorului -Stupca - Suceava- Dragomirna - RădăuÈ›i- Putna -Marginea- SuceviÈ›a- Vatra MoldoviÈ›ei- Pasul Trei Movile- Sadova- Pojorâta- DelniÈ›a.

    TRASEUL 2.

    Fundu Moldovei -Pojorâta - Sadova-Vama-VoroneÈ›-Mănăstirea Humorului -Stupca - Suceava- Dragomirna - RădăuÈ›i- Putna -Marginea- SuceviÈ›a- Vatra MoldoviÈ›ei- Pasul Trei Movile- Sadova- MestecăniÈ™- Vatra Dornei- Zugreni- BroÈ™teni- Transrarău- Pojorâta - DelniÈ›a.

    TRASEUL 3.

    Fundu Moldovei -Pojorâta - Sadova-Vama- VoroneÈ›- Gura Humorului- Mănăstirea Humorului-Mălini- Slatina- Baia- Fălticeni- Probota- Cornu Luncii- retur DelniÈ›a.

    TRASEUL 4.

    Fundu Moldovei -Pojorâta -Transrarău- Zugreni- Vatra Dornei- Pojorâta-Sadova- Pasul Trei Movile - Vatra MoldoviÈ›ei- SuceviÈ›a- Marginea- Putna- RădăuÈ›i- Arbore- Cacica- Dragomirna- Suceava- Stupca- Mănăstirea Humorului- Gura Humorului- VoroneÈ›- Câmpulung Moldovenesc- DelniÈ›a.

    TRASEUL 5.

    Fundu Moldovei -Pojorâta - Sadova- Câmpulung Moldovenesc -VoroneÈ›- Mănăstirea Humorului- Cacica- Solca- Arbore- RădăuÈ›i- Putna- Marginea- SuceviÈ›a - Vatra MoldoviÈ›ei- MocăniÈ›a Argel- Sadova.(zona de agrement Iezer)- Pojorâta- DelniÈ›a.

  • 20.08.2020
    Biserica Sfântul Nicolae din Fundu Sadovei
    Această biserică este realizată în perioada 1929-1934, punându-se piatra de temelie la data de 16 septembrie 1929, în timpul pastoraÈ›iei preotului paroh Grigore Agapi. A fost sfinÈ›ită la data de 21 octombrie 1934 de către Mitropolitul Bucovinei Nectarie Cotlarciuc. Monumentala biserică cu hramul Sfântului Nicolae este aÈ™ezată pe un platou la circa 40 de metri deasupra albiei Pârâului Zbrancanilor. Planul bisericii a fost întocmit de inginerul Hitzegrad din CernăuÈ›i, în formă de cruce cu trei turnuri. Biserica are trei intrări, cea principală, spre apus prin privdor, a doua spre miazăzi, cu intrare în naos, iar a treia tot spre miazăzi prin care se intră în altar.
  • 20.08.2020
    Biserica Sfântul Gheorghe din Gura Sadovei
    Realizată în perioada 1906-1909, punându-se piatra de temelie la data de 29 iunie 1906, în timpul pastoraÈ›iei preotului paroh Dionisie Constantinovici, fiind declarat în prezent monument istoric. A fost sfinÈ›ită la data de 5 septembrie 1909 de către Mitropolitul Bucovinei Vladimir de Repta. Această biserică monumentală este una dintre cele mai frumoase din Bucovina.
    Arhitectura deosebită se caracterizează prin monumentalitate, ca o adevărată catedrală È™i prin acel brâu împletit de jur-împrejurul bisericii, în stil naÈ›ional, acoperiÈ™ul din È›iglă smălÈ›uită adusă din Viena, toate sunt extraordinar de bine puse în evidență. Această biserică este lucrată după planul bisericii MirăuÈ›i din Suceava, cu deosebire că e ceva mai mare È™i are brâiele exterioare împletite, specifice artei româneÈ™ti. Arhitectura bisericii este în formă de cruce, cu geamuri în stil gotic. Are un singur turn mare. Biserica a fost pictată în perioada 1965-1967 în tehnica fresco, în stil neobizantin de către pictorul bisericesc Vasile Pascu. De asemenea este remarcabil că, în orientarea creatoare, pictorul a scos în evidență aspecte locale. Astfel țăranii din Sadova, participă la nunta din Cana Galilei în frumoasele costume naÈ›ionale, biserica din Gura Sadovei este prezentată în Cina cea de Taină, È™coala din Sadova în scena Învierii lui Lazăr .Catapeteasma Sfintei biserici este realizată în stil cu totul nou al bisericii ortodoxe, este oval încovoiat, concavul este înspre naos iar convexul spre altar.
  • 20.08.2020
    Rezervația avifaunistică Obcina Feredeului
    Este cea mai mare arie protejată din judeÈ›ul Suceava È™i se suprapune peste localitățile : Sadova, Cîmpulung Moldovenesc, Pojorîta, Breaza, MoldoviÈ›a, Vama, Vatra MoldoviÈ›ei, Ulma, Moldova SuliÈ›a, Izvoarele Sucevei, Fundu Moldovei, Frumosu , Brodina. Procentual comuna Sadova are cea mai mare suprafață din teritoriul său cuprinsă în cadrul rezervaÈ›iei (88%din teritoriu comunei Sadova intră în zona rezervată).
  • 20.08.2020
    Rezervația Stratele cu Aptychus
    RezervaÈ›ia Stratele cu Aptychus este situată pe Valea Moldovei, pe versantul de pe dreaptă a văii, la 2 km aval de comuna Pojorâta, în apropiere de gara feroviară Sadova. SuprafaÈ›a rezervaÈ›iei este de aproximativ 1 hectar. Scopul pentru care a fost înfiinÈ›ată rezervaÈ›ia este de a menÈ›ine È™i de a păstra cele mai vechi sedimente .RezervaÈ›ia este situată în pădurea proprietate publică a Comunei Sadova È™i este administrată de Ocolul Silvic Pojorâta. Accesibilitatea este sporită datorită faptului că rezervaÈ›ia se află în imediata apropiere a drumului european E576. Între rezervaÈ›ia propriu-zisă È™i drumul european este un drum de legătură, acesta fiind singurul drum prin care se poate ajunge în rezervaÈ›ie. Pentru a evita impactul negativ al turiÈ™tilor asupra rezervaÈ›iei, vizitarea rezervaÈ›iei se va face doar pe potecile marcate cu semne convenÈ›ionale. Cercetarea È™tiinÈ›ifică în cadrul rezervaÈ›iei este posibilă doar cu acordul administratorului acesteia È™i cu avizul Academiei Române.
  • 20.08.2020
    Cei mai bătrâni ulmi
    În Sadova, după opinia specialiÈ™tilor , se află cei mai bătrâni ulmi din È›ară datând din secolul al XIV-lea, deci de peste 500 de ani. Din cei trei ulmi, doi sunt pe cale de uscare, având scorburi destul de mari. Cel mai viguros are o circumferință de 5,6 metri.
  • 20.08.2020
    Lacul Bolatău
    Un alt ochi de apă situat mai sus de Iezer este aÈ™a numitul Bolatău. Acesta este înconjurat de păduri dese de molizi, fiind greu de observat de la distanță. SuprafaÈ›a lui este de cca 0,5 ha, iar adîncimea nu i se cunoaÈ™te încă. Este protejat de munÈ›i, iar în jurul lui este o liniÈ™te deplină. Accesibilitatea către lacul Bolatău este foarte redusă., drumul este inaccesibil autoturismelor, parcurgerea acestuia putându-se face doar per jos.
  • 20.08.2020
  •